Lyons O'Neill

Bineham Park Farm, East Sussex

Bineham Park Farm is a new private house on a rural site in East Sussex. Lyons O’Neill were appointed by G-Frame to design all CLT and steel superstructure elements which sit onto an RC basement level.

The CLT has been used to resist lateral and vertical loads throughout the structure, aside from where steel sections have been used over long openings. In particular, stringent deflection limits were adopted to design the supporting structure to the double storey, triple glazed sliding panels.
The CLT spine walls at first floor level are designed to act as deep beams supporting the floor slab to allow for an open space at ground floor level.

Careful consideration of the construction sequence and the architecture was used to design the connections between tall the CLT panels and the steel.

Client G-Frame
Architect Koru Architects